Administratie Service Almelo (ASA)   

                                                                                                                                                                              Bel Administratie Service Almelo direct 084-8719132        

Lager loonbeslag  

Loonbeslag

Kunt u uw huidige rekeningen niet betalen, heeft u verschillende schulden lopen en/of achterstanden. Dan kan het zijn dat de deurwaarder beslag op uw loon gelegd heeft. Uw werkgever dient dan een deel van uw loon af te staan aan de deurwaarder. Dit bedrag is niet uw gehele loon, maar uiteraard heeft u (veel) minder te besteden per maand. ASA kan ervoor zorgen dat uw loon-beslag verminderd wordt. Hierdoor heeft u een hoger besteedbaar inkomen beschikbaar voor uzelf. 

Bij derdenbeslag zijn minimaal drie partijen te onderscheiden. De beslaglegger, beslagschuldenaar en de Derde. 

  • Beslaglegger is degene die een beslag laat leggen.
  • Beslagschuldenaar is degene die de vordering dient te voldoen en te dragen.
  • De Derde is degene die iets verschuldigd is aan de beslagschuldenaar (zoals loon) en op wie vervolgens beslag wordt gelegd.

Bent u benaderd door een beslaglegger, zoals een deurwaarder, dan zal er waarschijnlijk beslag gelegd worden op uw loon of uitkering. Loonbeslag is de meest voorkomende vorm van derdenbeslag. Hierbij wordt er beslag gelegd op salarisbetalingen of uitkeringen van de beslagschuldenaar. De deurwaarder kan geen beslag leggen op uw gehele salaris. Om te voorkomen dat u geheel zonder inkomen komt te zitten, is er sprake van beslagvrije voet. 

ASA bekijkt uw huidige situatie en herrekend uw beslagvrije voet. 

Wilt u graag wat meer informatie of heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

E-mailen
Bellen
Info